Skip to main content

Ficha técnica

Títol: Heretges i pecadors. Història de la Inquisició a Mallorca | Autor: Antoni Picazo Muntaner | Editorial: Illa Edicions | Collecció: Mar de Fons | Data: octubre 2022 | Pàgines: 123 | ISBN: 978-84-124293-7-4 | Precio: 15 euros

Heretges i pecadors

Antoni Picazo Muntaner 

ILLA EDICIONS

La Inquisició a Mallorca va ser una organització que va durar segles, amb una estructura molt marcada i uns càrrecs que s’encarregaven de vetllar per la conducta i la moral dels illencs. El seu objectiu principal sempre va ser la persecució dels heretges i els pecadors de tota casta, i especialment s’acarnissà contra els judaïtzants que practicaven el judaisme de forma clandestina; contra els musulmans que s’havien convertit al catolicisme però que continuaren desenvolupant els ritus de llur fe; contra els esclaus batejats que intentaren fugir al nord d’Àfrica; contra els protestants, luterans i calvinistes que arribaven als ports de les illes i feien proselitisme de la seva fe o criticaven públicament els catòlics; contra els renegats que havien estat capturats per corsaris barbarescos i que, quan vivien al nord d’Àfrica, es convertiren a l’islam o, el que era pitjor, es dedicaren a la pirateria juntament amb els algerians; contra els sol·licitants, que eren religiosos que demanaven favors sexuals a les seves feligreses durant el sagrament de la confessió; contra al- guns bruixots i fetilleres, acusats d’enganyar la gent aprofitant-se de la seva credulitat; i contra els llibres prohibits, sobretot els que contenien idees filosòfiques o polítiques que posaven en perill l’ordre social de tot el regne.

[ADELANTO DEL LIBRO EN PDF]

profile avatar

Antoni Picazo Muntaner 

Antoni Picazo Muntaner (Artà, 1960), licenciado en Historia por la Universitat de les IllesBalears, se doctoró en 1998 con la tesis “El Espacio Imaginario. La geografía fantástica y la colonización de América del Norte”, también es licenciado en Geografía por la UIB. Es autor de los libros “Mallorquines en la colonización de Texas”, “L’espai imaginari i la conquestad’Amèrica del Nord”, “Els xuetes de Mallorca: grups de poder i criptojudaisme al segle XVII,“Urbanisme i classes socials a Mallorca, 1578-1818”, “La cultura de la Illustració a Mallorca” y "Heretges i pecadors. Història de la Inquisició a Mallorca" ...,entre otras. Ha participado en numerosos congresos y artículos en revistas nacionales e internacionales como “Anales del Museo de América”, “Cuadernos Americanos”, “Cauces”,“Arquipélago História”, “Derroteros del Mar del Sur”... En la actualidad imparte clases como profesor Asociado en la UIB.

Obras asociadas
Close Menu